2006-2011

2021 március
HKSzCsPSzV
01

 

02

 

03

 

04

 

05

 

06

 

07

 

08

 

09

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

22

 

23

 

24

 

25

 

26

 

27

 

28

 

29

 

30

 

31

 

    

mucsi scherer színház thúróczy nézőművészeti a fajok eredete a színek háborúja táp kis vakond hoppart kosztolányi urbán andrás the beach civil vajdai vilmos alatta felette színváltások fesztivál koma szuper irma szakonyi györk marginális kiállítás utópia makett Bársony Júlia MOME zaccjósda gergye krisztián felnőttek bábszínház szappanopera hoppart opera hullaégető társasjáték Fogasház színház vándoristenek krétakör nagy zsolt kárpáti péter mozi vasárnapi filmklub negyed6negyed7 fesztivál hanuka koncert komolyzene mozi ingyen Stanley Kubrick Anonim innovátorok koncert, Puszi Csókolom sárkány Parti Nagy Lajos Koma társulat Puszi Vinnai András szj9231 Kraft N szektor ingyenes baróthy krízis dalest Most komolyan! klasszikus opera, színház élni Steinbeck Székely B. Miklós Szophoklész görög dráma Babits Laboratorium Animae komolyzene koncert Hoppart Enci tánc Juhász Anikó Mucsi Scherer Thúróczy Utópia makettszínház kis vakond Bánkitó Fesztivál Manna borkóstoló Zusammen Vasárnapi Filmklub Nyuszilány Káosz katonái Hamlet Bill a mennybe Szegedi-Szabó Béla Nukleáris reneszánsz szerepjáték Vinnai SZJ9231 koma Para-frázis TÁP Takátsy Fringe Antigoné Pulzus Norway.Today delalamm Lamm Dávid jazz hip-hop r&#039 n&#039 b reggae world-music Vass Imre performansz Bemutató Kortárs tánc Színház Fantom csoport Guillaume Depardieu Fantom csoport S48 Filmes rally Rajzműhely Koncert Film Metamorfózis Kardos Dániel Táncfilmfolyam Láthatatlan Filmek Klubja
események szűkítése:  mind | csak színház | csak civil | csak kiállítás | csak koncert | csak egyéb |

2013-11-11
egyéb    hétfő 11:11 Sirály
Végül. A Sirály történetének lezárását kezdeményeztem. 2012. október 5-én a Sirály megnyitásának 6. évfordulóján a Müszi-ben megpróbáltuk rendbe rakni a Sirály még függőben maradt ügyeit. Megpróbáltuk közösen megérteni mi is történt Velünk, hogy kerültünk ilyen nehéz helyzetbe. Hogy lett vége a Sirálynak. Megtapasztaltuk milyen kegyetlenül nehéz a történtek feldolgozása. Milyen nehéz megérteni cselekedeteink következményeit. A Sirály alapgondolata az volt, hogy lehetséges-e a generációk közötti szabad kommunikáció, hogy tud e lehetőséget teremteni egy sokat tapasztalt tudás egy új progresszív gondolkodású generáció számára. Az alapítástól a 2011-es, a legalitás lehetőségét felvillantó helyzetig nem tudott közös felelősségvállalás kialakulni minden szinten. A Városi Színház NKft-nek nem lettek olyan partnerei, amelyek a felelősséget, kockázatot közösen tudták, akarták volna vállalni. A gondolati, tartalmi együttműködések tudtak működni, főleg a Sirály szellemét alapjaiban meghatározó Marom Egyesülettel. A Sirály egyik legfontosabb értéke, hogy ez alatt az 5 év alatt a Marom Egyesületből önálló, nagyon fontos szervezet tudott válni. Sajnos végül Mi is elrontottuk, nem sikerült méltányos és jó, kölcsönös bizalmon és megállapodáson nyugvó módon kezelnünk a Sirály fennmaradásának lehetőségét. Így utólag az is kiderült, felkészületlenek voltunk egy új politikai, piaci szemlélet, viszonyrendszer szempontjainak, kegyetlen szabályinak kezelésére. /erről lásd. a Vége bejegyzést/ Mostanra talán mindannyian beláttuk, hogy ebbe az új viszonyrendszerben tényleg nem ment volna az eddigi működés. Reméljük, hogy a Sirály öt éves működése inspirációt, kedvet, tapasztalatot ad új gondolatok, új közösségi helyek kialakulásához. Ezek a helyek teremtenek esélyt ennek a szörnyű genyának- ami jelenleg körülvesz mindannyiunkat-a közösségi túlélésére. A megbeszélés eredményeként létrejött egy megállapodás, amelynek részeként: a pénzügyi tartozásnak a Marom Egyesület által elismert részére a Városi Színház NKft kiállított egy 2012. december 31-i fizetési határidejű számlát, a Városi Színház NKft. tulajdonát képező az épületbe nem beépített ingóságokat elszállította, az épületben maradó a Városi Színház NKft beruházásait: hangszigetelés, mosdók stb... térítés mentesen átadta a Marom Egyesületnek meghatározatlan idejű használatra. Javaslatot tettünk, hogy a Sirály működésének öt évéről szülessen egy a Városi Színház NKft és a Marom Egyesület által közösen finanszírozott könyv, amelyben fotók és a résztvevők által leírt történetek, pletykák, legendák írják le a működés mély rétegeit. A könyv szerkesztői Deme László /szöveg/ és Pap Dávid /képek/ lesznek. Végül, bízom abban, hogy ez a történet mindannyiunk számára segít megérteni önmagunkat és a minket körülvevő világot. Hiszen a Sirály ezért jött létre. Üdv: Szalai-Szabó István ügyvezető Városi Színház NKft.
2011-12-15
színház    csütörtök 20:00 Színházterem
Játszani fogunk. Mint minden más játékban itt is vannak szabályok. A szabályokat meg lehet szegni, de tudnod kell, hogy ezzel rontani fogsz a játék minőségén. A szabályszegésért büntetés jár, végső esetben eltiltás. De miért is tennél ilyet? Azért vagy itt, mert önként vállaltad, hogy részt veszel a játékban és elfogadod szabályokat. A térkép nem a terep, a játék komoly dolog.
2011-12-15
egyéb    csütörtök 17:00 Galéria
Jöjjön mindenki, aki szívesen rajzol, vagy felkészülne felvételire; lesz zenére rajzolás, vers illusztrálás, közös alkotás; minden amit szeretnétek és értünk hozzá megoldható, hogy segítséget kapjatok benne. Kedvenc rajzeszközeiteket hozzátok magatokkal; rajzlap, ceruza, festék, filctoll, rajzszén, stb. A foglalkozások hetente lesznek a Sirály galériáján.
2011-12-13
mozi    kedd 18:00 Színházterem
Figyelem! Az alábbi filmek, illetve trailerek a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhatnak! 18+
ElőzőOldalak: 1 / 71KövetkezőUgrás az oldalra:

mod content
action content
id 190
lang hungarian
page 1